Un Univers paralel

Eu trăiesc două vieți. Cea din timpul zilei în care pășesc mai departe prin viață, organizând evenimente, ieșind la întâlniri, mergând la magazin, asortându-mi accesoriile cu ținutele impecabile și afișând dulcele zâmbet care spune ”sunt bine”, cea în care NOI nu mai există, în care acasă mă așteaptă doar Lady și asta e perfect ok. Și a doua viață, din timpul nopții… cea în care închid ochii și mă rog sa nu te visez. Dar mereu o fac.

Noapte de noapte. Cu o fidelitate pentru care dimineața mă urăsc. Cu o loialitate nestrămutată de indiferența ta din timpul zilei, de tăcerea ta permanentă. Te visez… și chiar și în vis uneori doare. Și, precum un ceas elvețian, la 4 dimineața mă trezesc. Am încercat să sabotez legile lumii paralele și m-am culcat o vreme numai după 3 noaptea. Nu m-am mai trezit la 4, dar în vis… erai acolo.

În Universul paralel din timpul nopții ești uneori rece, alteori plin de regret. Într-una din nopți ne pierduserăm amândoi pe o insulă pustie și ajunsesem la concluzia că acolo vom rămâne mult timp, așadar ar fi mai bine să ne împăcăm și să uităm cele rele ce s-au întâmplat. Ironic… cred că asta ar fi singura formulă în care noi am mai putea funcționa. Ceea ce știu că spune, practic, că în lumea reală noi nu am mai putea funcționa vreodată.

universe

Preț de câteva secunde după ce mă trezesc, ceva din prezența ta continuă să vibreze în dormitor. Acest Univers paralel mă seacă… de ce nu îmi pot controla subconștientul? De ce nu înțelege el că NU VREAU să te mai visez, nu vreau să îți mai rețin fiecare linie a feței, nu vreau să mă mai gândesc la ceea ce n-a fost să fie. Ce mă frapeză însă este lipsa culorilor… sunt atât de șterse. Eu, care mereu am visat mai colorat decât videoclipurile făcute de Katy Perry… De când NOI trăim doar în visele mele, ele au devenit mai lipsite de culoare. Până nici tărâmul imaginației nu poate ascunde absența, tristețea și dezamăgirea din inima mea. Și amândoi știm câtă imaginație pot avea eu…

Deseori mă întreb în ce aventuri vom mai porni la noapte? În pragul Noului An cel mai tare îmi dorisem o noapte de vise fără tine. O noapte cu un singur Univers. Nu știu dacă e din cauză că am facut primul pas spre ”Rămas Bun” sau pentru ca o parte din gandurile mele se îndreptau spre altă lume și erau fix acea parte care păstrează esența emoțiilor, dar cert e că prima noapte din 2013 (primul vis, ar fi mai corect… căci am adormit spre dimineață) a fost FĂRĂ tine. Nu îmi fac iluzii că ”gata, totul va fi de acum simplu și într-un singur Univers”, însă am primit un moment de eliberare. Iar odata cu el am primit și speranța: vocea delicată din mintea mea care șoptea ”chiar există viață fără NOI”.

Advertisements

3 comments on “Un Univers paralel

  1. Iti doresc sa treci cu bine peste toate si in cel mai miraculos timp scurt cu putinta, blogul tau si sufletul tau sa devina mai colorate decat videoclipurile lui Kate Perry! nu e usor sa traiesti astfel de momente, nimanui nu i-a fost, dar esti un om puternic si cu mintea limpede si am vazut asta citind postarile tale! si psihologul tau are dreptate, trebuie sa-ti fie mile de el pt ca nu-si invata lectiile vietii si o sa le tot repete intr-o cursa goala pana cand poate se prinde ceva de el!
    Tu ai toata puterea si intelepciunea sa le inveti pe ale tale si asa cum ai zis, mai jos de atat nu poti merge, te poti doar ridica si inalta! spre visurile tale colorate! si in sinea ta sunt sigura ca stii ca o sa reusesti!
    Daca ai timp si dispozitie sa citesti….http://viseazacatpotidemult.blogspot.ro/2009/12/ipotetic-vorbind.html

    • Da, eu știu că o să reușesc. Deja am pornit pe drumul lui ”Rămas Bun”. Sper să pierd în timpul călătoriei sentimentul de regret și bagajul greoi cu care m-a lăsat. Atât mai sper/doresc. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s