Ce înseamnă să fii puternic?

Cum definim un om PUTERNIC? După felul în care nu se lasă dărâmat sau după felul în care se ridică în urma căderii? După felul în care alege să iasă pe ușă fără să privească peste umăr, pentru că așa e mai bine? Sau după felul în care alege să rămână, deși nu e fericit? După felul în care se apără de vulnerabilitatea iubirii sau după cel în care își târâie genunchii prin mocirla în care demnitatea i se afundă, pentru că a ales să fie vulnerabil?

Eu cred cu tărie că un om puternic este un om care alege să ”își înfrunte destinul, chiar atunci când nu îl poate schimba”. Cred că un om puternic e cel care alege să dea curs bătăilor inimii sale și nu teoriilor logice. Cred că un om puternic e cel care alege să riște, deși îi e teamă. Cred că un om puternic e cel care alege să devină mai bun, nu mai rău, în urma suferinței.

strong

Cred că ai nevoie de mult mai multă putere să plângi, decât să râzi. Cred că îți trebuie mult mai multă putere să îți recunoști sentimentele, decât să taci. Cred că ai nevoie de mai multă putere pentru a te recunoaște înfrânt, decât pentru a te minți că ”nu e nimeni de vină, nimeni nu a greșit”. Cred că îți trebuie infinit mai multă putere pentru a-ți asuma lacrimile, decât pentru a afișa un zâmbet de porțelan.

Cred că sunt un om puternic…

Advertisements

2 comments on “Ce înseamnă să fii puternic?

  1. Ti-am zis deja, ai un suflet puternic, si asta reiese numai din dorinta ta clara de a-ti dori vindecarea! sunt multi cei care aleg sa-si planga de mila cu anii doar pt ca nu au taria sa-si depaseasca lectia!
    Si ai dreptate, e mult mai puternic cel care alege sa priveasca adevarul si realitatea in fata, spre deosebire de cei care se imbata cu bue de sapun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s