Am știut că te iubesc…

Am știut că te iubesc înainte să te cunosc…

Am știut de dinainte să te cunosc că mă voi pierde printre simțuri când îți vei plimba ușor degetele pe partea interioară a brațului meu în timp ce ne uităm împreună la un film. Am știut că o să mă simt cea mai ocrotită femeie din lume în momentul în care vei rămâne locului, pe canapea, la minute bune după ce genericul filmului s-a încheiat, doar pentru a-mi feri somnul de mișcări bruște și pentru a-mi proteja ochii închiși de șuvițe rebele.

Am știut că mă voi simți cea mai dorită femeie când vei întârzia la o întâlnire importantă dimineața doar pentru a rămâne mai mult cu mine în pat. Am știut că voi fi a ta mereu, în mătase neagră, nu albă.

Am știut că inima o să îmi devină tahicardică atunci când înainte de miezul nopții din ziua aniversării noastre (și niciun moment mai devreme, după ce o zi întreagă te-ai făcut că ai uitat, până la punctul în care m-ai scos din sărite!), îmi vei înmâna finalmente cadoul: două bilete la Paris, o vacanță doar pentru noi. Și nici măcar nu îți place Parisul…

Image
Am știut că voi fi etern îndrăgostită de plimbările cu tine, în parc, ținându-ne de mână, la apus de soare și în tăcere. Am știut că voi tresări de bucurie la auzul cheilor și că mă voi extazia precum un copil când pe ușă va intra, mai întâi, într-o zi banală, o floare violet. Apoi tu, zâmbind complice. Am știut că te iubesc de fiecare dată când m-ai pus să rezolv tot felul de enigme mici și enervante pentru a-mi putea primi cadoul de Crăciun. Sau ăla luat în drum spre casă, fără un motiv anume.

Am știut că te voi iubi mai mult cu fiecare noapte ce trece și în care nu poți dormi altfel decât ținându-mă în brațe. Am știut că te voi iubi mai mult de fiecare dată când vocea ta va articula serios, profund și dulce un cuvânt: ”iubito”! Am știut că nu voi mai avea scăpare când în timpul unei certe pătimașe mă vei prinde subit de incheietura mâinii și o vei săruta… cum să îți rezist?

Am știut că te iubesc când am știut că tu ești cel mai bun prieten al meu, când am văzut în privirea ta întreaga mea viață, până la ultimul rid. Am știut că tu ești cel pentru care am rătăcit atâția ani în momentul în care am găsit în buzunarele tale fiecare bucată din puzzle.

Am știut că te iubesc înainte să te cunosc… Pentru că te iubesc și acum. Și încă nu te cunosc. Caută-mă tu… fă tu asta pentru noi. Eu o să aștept cuminte, iubindu-te în continuare fără să te cunosc. Caută-mă tu… pentru că eu sunt obosită, lipsită de speranță sau credință. Caută-mă tu, pentru că eu m-am pierdut pe drum. Și o sa ai mult de muncă să îmi arăți drumul acela pentru două persoane… pentru că sunt atât de obișnuită să rătăcesc, încât nu știu dacă mă mai pot întoarce. Totuși… tu caută-mă. Riscă tu ceea ce eu nu mai pot risca. Fă-o pentru noi… și pentru că, orice a fost, oricât m-am mințit, eu am rămas mereu fidelă iubirii noastre… chiar dacă încă nu am trăit-o

Advertisements

One comment on “Am știut că te iubesc…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s